Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Kinga G. Jędrzej G (1567 niezalogowanych)
83 Posty
Tomek highlander
(tomhighlander)
Początkujący
trzymam kciuki
moze poszez pole poszukiwan na zadupiach jest trudniej o pracownikow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Jeśli szukasz pracy potrzebujesz dobrego CV. Proponuję Ci wykonanie tłumaczenia i korekty CV, która pozwoli na dostosowanie go do standardów norweskiego rynku pracy. Zachęcam do kontaktu!

Kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
lub mailowy tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
tomhighlander napisał:
na zadupiach jest trudniej o pracownikow.
Chyba odwrotnie. Na zadupiach jest ciezej o prace. Do tego wszyscy sie znaja i daja prace najchetniej swojemu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
pozatym jako że mieszkałem jakis czas na zadupiu moge powiedziec że bez znajomosci jezyka norweskiego nidyrydy. oNI TAM ANGIELSKIEGO NIE UZNAJĄ. Pozatym wyobrazcie sobie np że w miejscowosci jest 1 zakład pracy..jakis entreprenør lub fabryka. Jak tracicie prace tam to juz nigdzie was nie zatrudni bo wiecej nie ma

Wiele miejscowosci istnieje tylko na mapie, w rzeczywistosci nawet nie zauwazysz tego jak przejedziesz samochodem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
marta janik
(marta09)
Wiking
Zapraszam do rekrutowania na mail rekrutacja.francja@interimax.com
Poszukujemy kandydatów także do krajów skandynawskich głównie prace fizyczne.
Proszę śledzic www.interimax.com - zakładka "oferty pracy", tam pojawiają się m.in. oferty do Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Ewa Adam
(MalaCzarnaEwa)
Stały Bywalec
Z powodow medycznych (ciesn nadgarstka w obu rekach) i skierowania do leczenia operacyjnego obu rak, mam 100 "%sykemelding, czas oczekiwania na zabieg dlugi i to pewnie jeszcze troche potrwa, ale juz wiem ze nie jest wskazany powrot do pracy tzw fizycznej, nie moge nadwyrezac rak. W zwiazku z duza iloscia wolnego czasu pomyslalam sobie, ze moze z wasza pomoca i swiezym spojrzeniem na sprawe, postaram sie znalezc jakies wyjscie, tzn co ja moge tu jeszcze robic, tak aby nie byla to praca wymagajaca duzego obciazania rak. Odpada sprzatanie, sklep, magazyn, kantyna, wszystko co zwiazane z przenoszeniem, podnoszeniem, wibracjami. Odpada rowniez praca wymagajaca ruchow powtarzalnych czyli przy tasmie produkcyjnej, skladaniem pudelek w displaye, itp....Konsultant odradzil mi rowniez prace w przedszkolu. Nie bardzo mam pomysl co jeszcze. Jak ugryzc moj temat, mam jeszcze duzo czasu do calkowitego zakonczenia leczenia wiec spokojnie, ale pomyslec warto zawczasu. No i jestem stara, 38 lat na karku. Pomozecie? I tak na powaznie i tak na luzie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
sfo, konsultant nav bpa stottekonntakt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Ewa Adam
(MalaCzarnaEwa)
Stały Bywalec
cysiek2 napisał:
sfo, konsultant nav bpa stottekonntakt

O SFO pomyslalam, wieksze dzieci w koncu, nosic nie trzeba. A w navie jako konsultant myslisz ze szanse jakies sa?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
MalaCzarnaEwa napisał:
A w navie jako konsultant myslisz ze szanse jakies sa?

Zeby to wiedziec, to musisz sobie sama odpowiedziec na nastepujace pytania:
1. Jakie ja mam kwalifikacje, zeby miec szanse na dostanie tam pracy?
2. Czy znam Norweski w mowie i pismie na tyle by nie tylko bez problemu sie komunikowac, ale tez pisac niezliczone liczby pism, z ktorych to NAV tak slynie.

Chyba, ze tam zatrudniaja jak podleci kazdego kto tylko tam chce pracowac - co w sumie tlumaczyloby dlaczego NAV jest taki beznadziejny.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
znam Polke co po roku pobytu dostala prace w nav tylko jezyka sie uczyla zawziecie
przeciez oni nic nigdy nie wiedza zawsze dzwonia i sie pytaja o kazda bzdure

niech ci znajda jakis kurs na portiernie do hotelu albo qpark
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Ewa Adam
(MalaCzarnaEwa)
Stały Bywalec
Z norweskim duzego problemu nie mam, bo mowie w miare dobrze, pisze i rozumiem bez problemow. Ale czy to wystarczy...sie okaze. Mam zamiar rowniez umowic sie na spotkanie z saksbehandlerem w navie jak juz bede wiedziec cos wiecej o stanie rak i rokowaniach, moze mi cos bede mogli doradzic, ale prawde mowiac wolalabym nie liczyc calkiem na nich, raczej przyjsc z kilkoma konkretnymi propozycjami...np tak jak mowisz, recepcja, biuro itp, Niestety nie mam auta ani prawa jazdy. Wyksztalcenie...hmmm liceum zawodowe, technik ekonomista, (jakze przydatna specjalnosc...ekonomika i rachunkowosc przedsiebiorstw....uwaga...rolniczych. Eh, te czasy pgr-ow.). Doswiadczenie - roznorodne, magazyn, sklep, stolowka. Na czarno z czasow polskich hurtownia spoz - przem, ogolnie w biurze ale bez umowy. Zobaczymy. Jesli macie jakies propozycje jeszcze prosze piszcie...musze to sobie jakos ogarnac. Dzieki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok